onsdag den 28. marts 2012

27-28.3 Man står med en pakke hakket oksekød....

...og begejstringen vil ingen ende tage: 
Hakkebøffer? Mnja...
Pasta med kødsauce? Niks...
Lasagne? Har (bestemt) ikke tid..


Vi drejede den en retning, om endte med disse krydrede, saftige kødboller:


Krydrede kødboller med varme krydderier


Vi spiste dem med en kikærte- og grøntsagssauté (som kan anes bag kødbollerne) samt denne salat:


Appelsinsalat med oliven og chilidressing


Krydrede kødboller med varme krydderier

Ca. 9 stk
400 g hakket oksekød, 9-12% 
1 dl. rasp
3/4 dl mælk
skal af 1 appelsin
1/8 gul peberfrugt, skåret i hysteriske små tern
2 fed hvidløg, fint hakket
1-2 spsk. garam masala ELLER: 
1 knivspids kanel, 2 spsk. paprika, 1 spsk. spidskommen, ½ spsk. fennikel og ½ spsk. koriander. Den angivne blanding er ikke helt den samme som garam masala, men minder om den. Har du ikke ingredienserne eller lyst tid eller mod på at mikse, kan du altså slå en genvej og bruge garam masala.
1 tsk. salt
1 tsk. peber
Sesamfrø til at rulle kødbollerne i før stegning


Fremgangsmåde:

  • Alt blandes og æltes godt sammen
  • Rulles i sesamfrø og steges på panden, indtil gennemstegte

Billedet fra i går viser godt nok ikke hvad vi fik at spise - men hvordan alle gav deres besyv til at maden kunne komme på bordet. 


Køkken....hjælper???...nr. 2

2 kommentarer:

  1. DERFOR elsker - elsker - elsker jeg bare køkkenhjælper nr 2. Hun er så meget mosters pige. Hende vil og må jeg snart låne!!!

    God ide at bruge oksekød på andet end kødsovs og lasagne. Måske skulle jeg vove mig ud i det i aften, hvor køkkenhjælper 2's mormor kommer til aftensmad!

    SvarSlet
  2. Hmpf. Er bosat det forkerte sted. Vi emigrerer. På stedet. Næsten.

    SvarSlet