onsdag den 2. maj 2012

1-2.5 En forsigtig startDet kan ikke komme som en overraskelse, at det gode vejr trækker os blege og lyshungrende mennesker udenfor.


Ud for at indhente de forsømte soltimer, som det forgående år var så fedtet med at dele ud af.
Når vejret er godt, er der flere gode formål, som står på nakken af hinanden for at blive særligt udvalgt. 
- man kan eksempelvis starte med at finde et tæppe frem. Folde det ud og smide sig der i græsset med det eneste formål at vende snuden i vejret og nyde den blå, blå himmel. 


Senere kan man jo, med ambitionsniveauet skruet ned på vågeblus, starte grillen op med de kul, der var tilbage i posen fra sidste sommer - eller hvad det nu var, man skulle kalde det, der foregik fra midt juni - midt september. Kul fra forrige sæson er ikke altid i så meget hopla, som posens bagside påstår. Det er også bare fordi, der ikke var nogen sommer at grille nogen som helst ting i - og så kommer man til at ligge inde med for meget kul!
- Det er her ordene "en forsigtig start" sin berettigelse. Til gengæld kan man tale om få, men ordentlige råvarer; pølserne er første klasses økologiske pølser med reelt kødfyld. 
- Og i øvrigt står der ikke noget om, at man ikke godt må nyde et glas køligt hvidvin til, selvom det er en af de mere underdrejede grillaftener..
- Eller at man ikke må sørge for en hurtig råsyltet agurke-, løg- og peberfrugtsalat til.
Sidste billede er fra i går - aftensmaden bestod af kogte ris med kylling i en tomatsauce samt spinat-parmesanboller til. Sidstnævnte blot pocheret og lyder mere eksotisk, end virkeligheden endte med at blive....ak ja. Så var man én erfaring rigere....!


Dagene er ved at være talte, når det kommer til denne blogs udgangspunkt; at tage et billede af de ting, der nu engang blev lavet på køkkenbordet den pågældende dag i løbet af et helt år. 
Tænk, i næsten et helt år har jeg knipset løs i tide og utide, tidligt og sent. Skrevet om alt fra købepizza til hjemmelavet leverpostej og tillige moret mig med det.
Hvad der kommer til at ske, når timeglasset løber ud, må du vente og se. 
Der er der ikke lang tid til...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar