mandag den 14. maj 2012

Müslibarre forklædt som rugbrødDen ugentlige rugbrødsbagning er en tilbagevendende affære,  som ikke er til at komme udenom.  Overraskelsesmomentet kan ligge på et faretruende lavt sted, idet opskriften på rugbrød ikke ændrer sig i en retning, så det endelige resultat fraviger normen. Der kan være forskel på kerner og frø og andet i den dur - men så er det heller ikke mere afvigende end det. 


Der, hvor der gives plads til afvigelser og underholdning er de gange, hvor jeg sætter flere kerner i blød end sædvanlig - hvilket i naturens orden giver en større dejmængde i sidste ende. Nogle gange har jeg lavet Svensk sirupsbrød efter Claus Meyers anvisning, andre gange "rubgrødsmuffins" med ost og spegepølse. Denne gang blev det  i stedet en håndfuld uristet müsli, der stod for tur.
Jeg har på et tidspunkt stødt på fænomenet hos en bager, og syntes rigtig godt om denne kombination - saftigt rugbrød, alskens nødder og kerner samt tørrede frugter.

Princippet er simpelt:

  • Du tager nogle muffinsforme, siliconeforme, bagepapirsforme - jo stivere forme, des bedre resultat. Jo mindre forme, des bedre.
  • Fyld formene 3/4 op med rugbrødsdej.
  • Hæld en god portion blandede nødder, flager og tørrede frugter ovenpå dejen
  • Dæk dette med rugbrødsdej - det skal kun lige være dækket, og der skal være plads til, at lade brødene hæve en anelse op
  • Bages 25 minutter ved 185 grader


Ingen kommentarer:

Send en kommentar