torsdag den 20. marts 2014

Den perfekte vegetardelle

Jeg har tidligere skrevet om den perfekte vandbakkelse. Den findes!! Det samme gør sig gældende for vegetardellen.


Vegetarfrikadelle 

De, der spiser vegetarisk - hvad enten det er som rendyrket vegetarer eller blot for at strække køddagene lidt, kan næsten ikke sige sig fri for engang imellem at se sig selv bakse en "fars" sammen og stege den på panden som frikadeller. Måske skyldes dette, at frikadellerne er så fast forankret i vores bevidsthed, at det vegetariske alternativ virker så lige til. Kartofler og en kold sovs kan serveres som tilbehør  - men det kan fladbrød, syltede løg og forskellige former for hummus også.


Det geniale ved denne opskrift er, at den kan ændre karakter afhængigt af køleskabets formåen og det forhåndenværende tilbehør. 


Ingredienser:

125 g kogte bønner - hvad du har indenfor rækkevidde
100 g løg, alm. zittauer, skåret i mindre stykker
100 g knoldselleri (skrællet vægt), skåret i mindre bidder
1 æg
60 g mandler
60 g havregryn
30 g peanutbutter
30 g sesamfrø
1 tsk. spidskommen
2 fed hvidløg
salt og peber efter smag

Fremgangsmåde

 • Kom samtlige ingredienser op i en rummelig blender.
 • Blend indtil massen er klistret, men godt sammenhængende. 
 • Lad "farsen" trække 15-30 minutter, inden den formes til bøffer, vendes i sesamfrø og steges i oliven- eller rapsolie. 


Har du ikke knoldselleri, så bruger du bare kartofler, gulerødder, rødbeder, græskar eller andet, der har lignende konsistens. Det er vægten, der har interesse her. Har du ikke lyst til at bruge spidskommen, men elsker smagen af fennikel og koriander; ja, så undlader du blot dette krydderi og tilsætter de andre. 

Som tilbehør den aften fik vi: 
Kold creme fraiche/yoghurtdressing med frisk estragon og hvidløgstoppe fra haven
Råkost af æble, citron, græskarkerner og rødbede 
Nybagt brød med koldt smør til

Tænk: purløg og estragon er nu spiret så meget frem, at vi bare kan plukke løs! Estragon og kylling passer godt sammen....Måske skulle man....

2 kommentarer:

 1. Øj, de ser bare helt perfekt sprøde ud, jeg panere også ofte i sesam, både oksekødsfrikadeller eller fisk. Det er bare så godt.

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne. Tak! Ja, sesam er rigtig godt til på mange ting:-). Ristet og blandet i en grov salat er også rigtig lækkert!

   Slet