mandag den 17. marts 2014

Genvej til morgenluksus


I søndags lavede vi en læskende smoothie til morgenbordet. Den bestod af hhv. frosne havtorn, hindbær, banan og en blandet frugtjuice; alt blendet til en drik med den smukkeste dybrøde farve og med en sublim smag i tilgift.

Der følger ingen opskrift, men en tilskyndelse til at bruge lidt af den kommende (sen-) sommer på at plukke de bær og frugter, du kan få lov til. 

Løsfrys og bland derefter grundigt. Kom blandingen op i små beholdere eller fryseposer og kom straks blandingen på frost igen. Senere er det nemt at tage dem op fra frost og blende direkte til en særlig morgen- (eller eftermiddags-) luksus.

Banan kan de færreste prale af at plukke ude i den frie natur, men genial; dét er den! Køb godt ind, når de er på tilbud, frys dem i mindre stykker og bland sammen med de frosne bær. 

En god håndfuld bær og bananer i en lille bøtte fra frost kan også redde den simple havregrød: når grøden næsten er kogt, kommes indholdet heri. Bland og vent få minutter; så er frugterne tøet op og blandet nænsomt med grøden. En god sirup og en smørklat på toppen- så er man lykken nær...jeg er i hvert fald! Man kan også blot tage bær og frugter op fra frost og anrette dem på et fad. Læg gafler eller skeer ved, lad bærrene tø en anelse op og se, hvad der sker...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar