tirsdag den 27. september 2016

Falafler! Opskrifen, du faktisk ikke kan undvære.


Falafler


Nogen gange sidder en opskrift lige i skabet. Lige dér, hvor man begejstret, henført og ellevild laver en hurtig cha cha på tværs af køkkengulvet, griber det første og bedste barn og svinger det en runde eller to, slår vinduerne op og proklamerer for resten af den stakkels, uvidende verden, at NU er det altså sket!

- Og det er det altså. At du lige ved det.

Den mest perfekte, sprøde og uimodståelige falafel så dagens lys søndag aften...og opskriften kommer ikke til at blive en nidkært bevogtet overlevering fra generation til generation, men båret af en begejstret lyst til at dele den med resten af verden. Så her kommer den. Opskriften.

Det er værd at notere sig, at kikærterne skal sættes i blød 8-10 timer før selve farsen kan laves.

Ingredienser
250 g kikærter, tørret vægt
2 fed hvidløg
1 stort løg, groft hakket
2 æg
½ stængel blegselleri (nix, det er ikke meget)
2 dl finvalsede havregryn
citronskal og saft fra 1/2 citron
persille ½ bdt. (stænglerne kan også bruges)
1 tsk. salt
1-2 tsk. spidskommen
--
ca. 2 dl. vand
ca. 3 dl. olivenolie

Fremgangsmåde:

  • Sæt kikærterne i blød i dobbelt så meget vand ca. 8-10 timer før, du skal lave falaflerne. De skal hele tiden have mulighed for at suge vand til sig, så er det forsvundet før tid, må du hælde mere ved.
  • Når iblødsætningstiden er overstået, skal du ikke koge kikærterne, men komme samtlige ingredienser (minus vand og olivenolie) op i en food processor og blende det hele til en sammenhængende masse, der dog godt må have en vis struktur. Undervejs tilsætter du vandet, men stop, når du kan forme kugler i hånden med en ske som hjælpeværktøj.
  • Varm olien op i en gryde eller pande med høje kanter
  • Når olien er tilstrækkelig varm, formes farsen til små falafler, der forsigtigt lægges ned i olien med en ske. Vend dem undervejs, så de bliver gyldne over det hele. Det tager et par minutter afhængig af oliens temperatur og dybde/diameter på gryden/panden.
  • Tag falaflerne op med en hulske og læg dem til afdrypning på fedtsugende underlag.

Server så hurtigt som muligt med en hvidløgsdressing, salat og godt fladbrød. SPIS!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar