Ca. 3½ dl.
Ingredienser:
4 tsk. vaniljesukker (evt. vaniljepulver blandet op med rørsukker)
4 spsk. vand
Fremgangsmåde:
- Start med at riste mandler og hasselnødder på en pande, til de begynder at tage lidt farve
- I mellemtiden kommer man de øvrige ingredienser op i en foodprocessor
- Kom de varme mandler og hasselnødder op til de andre ingredienser, og blend med det samme. Man skal påregne at blende i 3-5 min. eller indtil massen er helt jævn
- På dette tidspunkt vil smørret måske væske en smule ude i kanterne, men dette er helt i sin orden – sæt blot beholderen ind på køl og vent, til det hele er kølet af.
- I afkølet tilstand blander man grundigt, hvorved der opstår et jævnt og glat smørepålæg
- Opbevares på køl i min. 3 uger
Tips:
Tag gerne pålægget ud et kvarter før brug. Så vil det være endnu mere blødt og smørbart.
NB:
Opskriften kræver en foodprocessor eller blender
Ingen kommentarer:
Send en kommentar