Sådan et indlæg uden for nummer og dato må nødvendigvis have en særlig status.
Det bliver et indlæg, som du vil støde på igen og igen - måske frem til slutningen af vinteren.
Jeg har nemlig de seneste dage funderet over æblets anvendelighed...muligvis ansporet af det stigende pres, som vores eget æbletræ lægger på mine skuldre; det er for alvor ved at gå op for mig, at jeg ikke kan komme igennem mængderne udelukkende ved at koge grød af dem...det var ellers let!! hehe..
Den grundlæggende tanke er, at jeg vil sætte et link på de ideer/opskrifter, som figurerer nedenfor, efterhånden som jeg får afprøvet dem i køkkenet. De fleste ting er gamle kendinge for mig, og som jeg glæder mig til at lave igen - i år med et fotografi og opskrift som bevis - andre er ting, som jeg har lyst til at prøve kræfter med for første gang.
Listen herunder vil med 100% sikkerhed vokse sig længere i takt med at jeg får afdækket forskellige anvendelsområder og lader inspirationen få sit fæste.
I øvrig er jeg meget modtagelig overfor andre forslag og input - skriv bare løs; så ser vi, hvad der sker!
- Æblesorbet
- Frisk æblemost
- Kogt æblemost, krydret med vinterkrydderier til "Hot mulled cider"
- Æblekager, der er vel 5-6 forskellige stykker..mindst!
- Æbleflæsk (måske med rosmarin som min svigerfar laver den, og måske den klassiske som min far og jeg elskede at lave)
- Indbagte æbler
- Æblemos
- Råkost med æble, peberrod og rødbede
- Noget med æbler og karry
- Æblesmør
- kylling og æbler
- hyldebærsaft (dog uden opskrift)
- Tørrede æbler
- Æblemarmelader: æble/blomme, æble/brombær...(æble-blomme er her)
Søges: Marmelade med æble.... evt. i mix med anden frugt???? har også en mill. æbler på vej ;-)
SvarSletKnus Lærke
Aye aye, Captain! Jeg prøver æble/blomme én af de næste dage...KUN for din skyld :) I øvrigt er "Æblesmør" en vildt lækker marmelade du kan glæde dig til - der mangler jeg blot nogle senere, mere karakterfulde æbler.
SvarSletKnus fra Nina
jeg har ofte brugt æbler i min römer toft til en nem aften-simre-mad, gerne sammen med dadler og andre grøntsager. Og så som tilbehør http://madoghave-camillasandetliv.blogspot.com/2011/09/bagte-hokkaido-med-lg-og-rosmarin.html
SvarSletÆbler er skønt skønt skønt - og gratis - naturens gave til os...