I fredags fik vi squashsuppe. En ubetydelig rest, lad os sige 5-6 dl. suppe var tilbage. Har du læst opskiften fra i fredags, vil du vide, at der er tale om en cremet, fløjlsblød suppe, hvis karakter for alvor satte igennem ved hjælp af tilbehøret. Af samme årsag fik vi aftenens grund-sauce forærende til en krydret ret med kylling:
MAN FINDER FØLGENDE INGREDIENSER FREM:
(cirka-mål)
Resterne af squashsuppen - ca. 5 dl.
1 dl.dåsetomater eller 2 spsk. tomatpasta
250 g kyllingefilet
3-4 tsk. fennikel, spidskommen, chili og koriander - stødte*
Lige dele blomkål, æble og løg
En sjat hvidvin og soja
OG GØR SÅLEDES:
- Sæt en gryde på komfuret og hæld suppen i. Tænd for varmen.
- Tilsæt 1 dl. dåsetomater eller 2 spsk. tomatpasta
- Tag nogle kyllingefilet'er og skær dem i mindre stykker.
- Vend dem med pulveriseret fennikel, koriander, chiliflager og spidskommen.
- Put kyllingestykkerne op i gryden.
- Tilsæt små blomkålsbuketter, løg i tynde skiver og æblestykker med skrællen på.
- Lad alt dette småkoge i ca. 15 minutter - ikke ved hård varme, for så bliver kyllingen tør og trevlet
- Smag til med hvidvin, soja og evt. flere af ovenstående krydderier.
- Serveres med et drys af let ristede græskarkerner, solsikkekerner, sesam- og nigellafrø og evt. flagesalt.
- Brød er godt til at svuppe rester af suppe/sovsen op med - gerne krydret som naan.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar