lørdag den 27. august 2011

27.8 Tørrede æbler og æblesaft til hut mulled cider

SÅ er tørremaskinen hevet frem fra gemmerne :) Tørrede æber er simpelt, enkelt og uden abekattestreger. Bemærk krukkens facon. Du kan godt hive poten derned, men kun få den op igen, hvis ikke du holder fast om en hel håndfuld! Det kaldes selvregulering.....

- Krydderierne herover bruges til den æblesaft/drik, som du kan indtage dampende varm på en blæsende, kold efterårsdag efter traveturen henover markerne.

Hældt på glas mens væsken er varm, holder glassene sig nemt udenfor køleskabet (indtil man åbner dem).

Opskriften lyder således:
  • Fyld en gryde med ituskårne æbler. Du behøver ikke ulejlige dig med at skrælle eller udkerne dem - blot æblerne er skåret i grove stykker er alt i sin skønneste orden.
  • Fyld vand på, så det dækker æblerne og kog så ved svag varme, indtil æblerne kollapser.
  • Hæld æblerne igennem en saftpose.
  • Nu er det frem med målebægret:
  • For hver 2½ liter væske du har, skal du bruge 6 dl. sukker og de krydderier, du kan se på billedet. (Fra venstre: muskatblomme (den kan undlades), stjerneanis, kanel, kardemomme, nellike og allehånde. En knold ingefær, der er skrællet og har fået et gok med håndroden, er heller ikke tosset heri).
  • Giv krydderier, væske og sukker et hurtigt opkog, og lad så det hele trække en times tid eller to.
  • Ønsker man at gemme saften til senere brug, varmes væsken op igen og hældes så på rengjorte, steriliserede flasker, som lukkes til med det samme at væsken er påfyldt.

2 kommentarer:

  1. Får da lige helt vildt lyst til varm æblesaft med krydderier :-) Venter spændt på opskriften :-)

    SvarSlet
  2. Halløj :)
    Det er også en salig ting at have i sit krus! Opskriften er lige om hjørnet..

    SvarSlet