torsdag den 18. august 2011

17-18.8 Ud i det blå

Turen gik til Det Sydfynske Øhav for en kortere bemærkning.

Det var ellers med nervøse trækninger omkring munden, vaders i bagagerummet (i hvert fald næsten) og kompas, at vi drog afsted - vores tiltro til godt vejr er efterhånden noget tyndslidt. Med god grund vil nogen mene!

Nå, men hovedsagen er, at solen brød frem, idet vi satte fødderne ud på Svendborgs brolagte stræder og fulgte os resten af turen.En solid madpakke er obligatorisk på et togt som dette: løvstikke/persillepesto, friskt bagte speltboller, bønnecreme, gulerødder, frikadeller og æbler/rosiner med kanel og citron.
- Tilpas sømmelig til at retfærdiggøre sommerens første "rigtige" isvaffel fra et vaffelhus lidt senere på dagen - i fuld solskin.

Frisk torsk til aftensmad, usandsynlige mængder hvidløgssmør samt persille og egne kartofler bragt med hjemmefra. Lavet i intermistiske omgivelser i en campinghytte, hvor udvalget af knive strakte sig til to(!) brødknive og én urtekniv...

Dagen efter nåede vi både forbi en badestrand OG et besøg på Vester Skerninge Kro. Ude i deres gårdhave fik vi en virkelig god, hjemmebagt æblekage med vaniljecreme til. Der hviler en særlig stemning over sådan et sted. At kagen og kaffen tilmed var rigtig lækker og veltillavet skader ingen.
Vi følte os lidt heldige. Godt vejr for en gangs skyld, og så dumper der sådan et traktørsted op lige mens man var allermest kaffe-kage-trængende overhovedet! 
Min søn udbrød glad, da kagen kom: " NEEEJ, MED SALAT OVENPÅ!!" Og øh, jo..en myntekvist kan vel også udgøre det grønne indslag i en snæver vending :)  

(Her skulle der have været et nærbillede af omtalte kage. Det nåede vi ikke før den var spist.)

2 kommentarer:

  1. Ih hvor ser det bare hyggeligt ud! Hvor er køkkenhjælper 2 blevet stor. Godt at moster skal passe hende i morgen. Mon du kunne tage (endnu) en opskrift med til mig: Bønnecremen - tak :-)

    SvarSlet
  2. Har ikke en opskrift på netop denne bønnecreme, men jeg laver det så ofte, at den bliver skrevet ned næste gang!
    kh Nina

    SvarSlet