søndag den 25. september 2011

25.9 Lefser

Kender du lefser?



Måske, hvis du fra tid til anden befinder dig i Norge.
Man kan købe dem færdigt tillavede, hvor de spises som en klap-sammen med smør/kanelcreme, men hvis man køber dem "au naturel", kan man selv vælge fyldet..


De smager omtrent lige kedeligt, som de ser ud til - tilgengæld behøver man så ikke at være alt for puritansk og nøjsom, hvad angår fyldet. Man tager en skive, hælder koldt vand på begge sider, og lægger den på et fugtigt viskestykke 15-20 minutters tid. Når man vender tilbage efter et gøremål af passende længde, vil lefsen blød og medgørlig.

Så fylder man dem med det, man har lyst til og skynder sig ud på terrassen for at nyde eftermiddagens sidste stråler.

De er et udemærket alternativ til en skive brød til en eftermiddag, hvor ambitionsniveauet og kravene ikke er alt for høje.
I dag var sådan én dag.

Fyldt med flødeskum og hindbær.

2 kommentarer:

  1. Tror jeg har hørt dem omtalt med nutella og bananskiver.... ;-)
    Kh Lærke

    SvarSlet
  2. hmmm... den udgave kender jeg kun fra de store crepes, man ser til festival og den slags :)

    SvarSlet