torsdag den 8. september 2011

8.9 Koldpresset æblemost

Jeg har tidligere skrevet om varm æblesaft, den såkaldte "hot mulled applecider".

Det du kan se på billedet, er derimod den rene vare; pressede æbler i al sin enkelhed.



Det er tidskrævende og sviner - men er til gengæld det hele værd!!
Smagen varierer fra begyndelsen af den periode, hvor vi starter med at presse, og hen mod slutningen, hvor sødmen topper.

Med lidt held kan vi få frosset så meget ned (stablet i fryseren som guldbarrer....den sammenligning holder jeg meget af), at vi næsten hver weekend året rundt kan tage en liter op til morgenbordet. Den gyldent brune saft vil minde os om det tidlige efterår, om alt arbejdet med at få saften presset - og gøre glæden ved at drikke det endnu større.

3 kommentarer:

  1. Det lyder skønt og dejligt traditions- og stemningssættende :-)

    SvarSlet
  2. Hvilken slags æbler er det nu det er?

    SvarSlet
  3. Det er skønt - og jeg glæder mig hvert år! OG hver gang jeg tager en liter op fra frost :)

    Jeg vil tro, at der er tale om et ananasæble, uden dog at være helt sikker.
    Kh Nina

    SvarSlet