mandag den 14. november 2011

14.11 Appelsinglaseret kålrabi med hyldeblomsteddike

Jeg fik en kålrabi med mig hjem fra markedet i lørdags. 
En ordentlig krabat for 5 kr. 


Kålrabi er én af den slags grøntsager, der får ansigtet til at falde i alvorlige folder; til illustrativt at fremmane billeder af blege børn med rande under øjnene, og store, bulede gryder over ildstedet med alt for megen væske og for lidt substans. 
Jeg kan hverken mønstre børn med blodmangel eller en bulet gryde (og jeg er taknemmelig for samme), så vi lader kålrabien få en ekstra chance. 


Glaseret med appelsin og hyldeblomsteddike, er den god som tilbehør til vildt eller svinekød. Fisk ville være synd, da dens karakteristiske smag vil overdøve det for meget.


Glaseret kålrabi med appelsin og hyldeblomsteddike


Du tager 
300 g kålrabi (renset vægt)
1 appelsin
1/4 dl. hyldeblomsteddike
25 g smør
½ tsk. havsalt


Fremgangsmåde:

  • Skær kålrabien i store tern
  • Kog dem i ca. 15 minutter, indtil de har sluppet det værste bid - det tager faktisk omtrent 15 minutter, hvilket kan virke af meget
I mellemtiden klargøres lagen, der skal glasere kålrabien:
  • Appelsinen presses og blandes med eddike, smeltet smør og salt
  • Dette blandes med kålrabien (efter du har hældt vandet fra) nede i gryden
  • Lad koge ved ret god varme ca. 12-15 minutter, indtil væden pludselig er så inddampet, at den vil karamellisere rundt om kålrabien. På dette tidspunkt, skal du konstant vende rundt med en grydeske eller palet af træ - men forsigtigt, så du ikke vender det til mos.


Det er kålrabi forrest i billedet - lys, blank og stadig forunderlig fast trods den lange tilberedningstidIngen kommentarer:

Send en kommentar