Meget sjovere.
Der er tale om en mokka-chokoladebudding med appelsin/tyttebær kompot - som lige så godt kunne laves på friske tranebær.
Opskrift??
Jo..den kommer.
...kommer her:
Mokka-chokoladebudding med kompot af appelsin og tyttebær (eller tranebær)
6 personer
Ingredienser til buddingen:
2 dl. letmælk
2 dl. ymer
60 g rørsukker
60 g mørk chokolade
1 spsk. instant kaffe (ikke opløst)
4 blade husblas
Ingredienser til kompotten:
175 g tyttebær eller (friske) tranebær
2 appelsiner
1 3/4 dl. rørsukker
Fremgangsmåde:
- Læg husblas i blød i koldt vand
- Varm mælk, chokolade, kaffe og sukker op under omrøring, til blandingen når kogepunktet, og chokoladen er smeltet fuldstændigt
- Tag de 4 blade husblas op af vandet og knug overskydende vand fra
- Læg dem i gryden med den varme mælkeblanding og rør godt rundt, indtil husblassen er smeltet og alt er blandet godt
- Sæt til side, og køl let af
- Når blandingen er kølet en anelse af, piskes ymeren i under hidsig omrøring, så du ikke ender med at få uønskede vingummifragmenter i din budding.
- Hældes i smurte siliconeforme, glas eller andet du har ved hånden til den slags
- Sættes på køl 2-3 timer, indtil de har sat sig.
- Vendes ud og anrettes med kompotten og letpisket flødeskum
Fremgangsmåde til kompotten:
- Skær appelsinen (uden skal) i små stykker
- Kom alle ingredienserne op i en gryde og lad det koge sagte, indtil væsken begynder at tykne - det tager ca. 25 minutter
- Ikke flere punkter - det var det! Kompotten kan godt klare at få selskab af en hel stjerneanis, og er også god som tilbehør til vinterens mere tunge simreretter med kød.
Budding er bare SÅ undervurderet.... mandelbudding med kirsebær f.eks. :-D Sammen med fromager - romfromage, moccaformage, for ikke at snakke om citronfromage.
SvarSletKh Lærke
- og vi kan snildt fortsætte for mit vedkommende! Jeg er fuldstændigt pjattet med den slags :)
SvarSletKaramelrand....ægte panna cotta....
Det ser lækkert ud. Jeg vil gerne lægge billet ind på denne dessert på et tidspunkt:o)
SvarSletDen fikser vi:) Jeg er ret god til at agere chef transportable....
SvarSlet