tirsdag den 15. november 2011

15.11 Nogle tirsdage er bare sjovere...



Meget sjovere.


Der er tale om en mokka-chokoladebudding med appelsin/tyttebær kompot - som lige så godt kunne laves på friske tranebær.
Opskrift??


Jo..den kommer.


...kommer her:


Mokka-chokoladebudding med kompot af appelsin og tyttebær (eller tranebær)
6 personer


Ingredienser til buddingen:
2 dl. letmælk
2 dl. ymer
60 g rørsukker
60 g mørk chokolade
1 spsk. instant kaffe (ikke opløst)
4 blade husblas


Ingredienser til kompotten:
175 g tyttebær eller (friske) tranebær
2 appelsiner
1 3/4 dl. rørsukker


Fremgangsmåde:
  • Læg husblas i blød i koldt vand
  • Varm mælk, chokolade, kaffe og sukker op under omrøring, til blandingen når kogepunktet, og chokoladen er smeltet fuldstændigt
  • Tag de 4 blade husblas op af vandet og knug overskydende vand fra
  • Læg dem i gryden med den varme mælkeblanding og rør godt rundt, indtil husblassen er smeltet og alt er blandet godt
  • Sæt til side, og køl let af
  • Når blandingen er kølet en anelse af, piskes ymeren i under hidsig omrøring, så du ikke ender med at få uønskede vingummifragmenter i din budding. 
  • Hældes i smurte siliconeforme, glas eller andet du har ved hånden til den slags
  • Sættes på køl 2-3 timer, indtil de har sat sig. 
  • Vendes ud og anrettes med kompotten og letpisket flødeskum
Fremgangsmåde til kompotten:
  • Skær appelsinen (uden skal) i små stykker
  • Kom alle ingredienserne op i en gryde og lad det koge sagte, indtil væsken begynder at tykne - det tager ca. 25 minutter
  • Ikke flere punkter - det var det! Kompotten kan godt klare at få selskab af en hel stjerneanis, og er også god som tilbehør til vinterens mere tunge simreretter med kød.




4 kommentarer:

  1. Budding er bare SÅ undervurderet.... mandelbudding med kirsebær f.eks. :-D Sammen med fromager - romfromage, moccaformage, for ikke at snakke om citronfromage.

    Kh Lærke

    SvarSlet
  2. - og vi kan snildt fortsætte for mit vedkommende! Jeg er fuldstændigt pjattet med den slags :)
    Karamelrand....ægte panna cotta....

    SvarSlet
  3. Det ser lækkert ud. Jeg vil gerne lægge billet ind på denne dessert på et tidspunkt:o)

    SvarSlet
  4. Den fikser vi:) Jeg er ret god til at agere chef transportable....

    SvarSlet