tirsdag den 8. november 2011

8.11 MADSTAFET - indlæg fra deltager nr. 2 er i luften.....og en ny stafet er sendt videre!

 Kære alle. 
Så er det tid til et nyt indlæg fra madstafetten:


Stafet-deltager nr. 2 - Piskeriset på eventyr


Jeg fik udstukket fem ingredienser til madstafetten, og selvom der ikke er noget krav om, at de alle skal indgå i samme ret, så synes jeg, at det er det sjoveste. I sidste uge var det så min tur til at blive udfordret, og jeg fik følgende:


andebryst
persillerod
savoykål
pærer
svampe

Da svampesæsonen er på sit sidste, så valgte jeg brune champignoner, da de kan skaffes året rundt. Ingredienserne blev alle brugt i denne lækre frokostret i går.



Stegt andebryst med varm salat af savoykål, brune champignoner og persillerødder
2 personer 

Ingredienser:
1 andebryst
salt og peber
smør
2 spsk hindbæreddike
3-4 blade savoykål
2-3 persillerødder
200 g brune champignoner
½ dl piskefløde
2 tsk pæresirup

Fremgangsmåde:
  • Andebrystet ridses med en skarp kniv og gnides med salt.
  • Steg anden på en pande i en god klat smør - start med skindsiden. 
  • Imens skrælles persillerødderne og skæres i tynde, korte stave. 
  • Savoykål-bladene lægges i en skål og overhældes med kogende vand. Lad dem stå i fem minutter og trække, inden du fisker bladene op og skærer dem i tynde strimler. 
  • Skær champignonerne i skiver.
  • Når andekødet er stegt, lægger du det på en tallerken og hælder hindbæreddike over. Lad det trække i fem minutters tid. 
  • Imens svitser du savoykål, persillerødder og champignoner på en pande i en klat smør. 
  • Efter et par minutter, når svampene er blevet bløde og saftige, hælder du fløde over og krydrer med salt og peber. 
  • Lad det koge lidt ind og anret det derefter på to tallerkener. 
  • Skær andebrystet i skiver og fordel det på tallerkenerne. Slut af med at hælde en smule pæresirup over grøntsager og/eller andekød.


Note
Den varme salat var et hit - og ikke kun på grund af fløden! Det var en skøn måde at få kål og rodfrugter på, hvor der stadig var masser af smag og struktur tilbage, og hvor savoykålen fik lov til at lyse op på tallerkenen. Jeg elsker det grønne element ekstra meget her i vinterhalvåret, hvor mange måltider ofte er brunrøde og knapt så smukke som sommerretterne. Jeg havde overvejet at putte pærestykker i den varme salat, men jeg kunne godt lide den frække detalje med pæresirup, så det gjorde jeg i stedet. Hvis du har mod på det, så brug friske pærestykker i - eller evt. æblestykker, som også vil egne sig godt.

Udfordringsingredienser til næste deltager:

- stjerneanis
- vildt
- vin
- gorgonzola
- pastinakker


STAFETTEN ER HERMED GIVET VIDERE TIL NÆSTE DELTAGER
Hanne fra Hanne K's verden

1 kommentar:

  1. Personligt vil jeg sige, at der ikke kommer til at gå lang tid, før jeg selv skal afprøve denne ret!

    SvarSlet