onsdag den 12. oktober 2011

12.10 Har du også..

...sådan en lille bog liggende?
Godt fedtet, fyldt med skæve, håndskrevne indslag, papirlapper, noter, m.m, der skal fiksere gloværdige øjeblikke fra dengang hvor Verden endnu ikke var gået af lave.

Min bog rummer titler som
 • "12.6.97 Rugbrødsopskrift - dér var den!"
 • "variation over Gretes rosinbrød"
 • "Alessandras sicilianske bestemors appelsinroulade" (snørklet, for pokker! - men hvem bekymrede sig om det, dengang i '98???)
Jeg vil tro, at chancerne for at at du nok også har sådan en bog liggende er stor. Eller - og det er næsten endnu bedre - har fået overleveret den fra en bedstemor eller lignende.


Min bog blev givet til mig i julegave 1996 og er for længst fyldt op af såvel håbløse opskrifter, som reelle perler - og ja, der er stadigvæk massevis af opskrifter deri, som jeg vender tilbage til gang på gang.
Årsagen til at den bliver hentet frem er for at tjekke, om jeg nu også har ingredienserne til "mors brune lagkage" - som jeg skal have bagt til weekenden. Nogen fylder nemlig år...Salat i potter! Måske et håbløst projekt, men jeg reddede dem ind udefra, da de i hvert fald ikke kommer videre i efterårskulden. Det kunne da være hyggeligt med lidt hjemmehøstet salat om et par uger - helt fri for dræbersnegle :)

2 kommentarer:

 1. Ja da, har også sådan en - men min er sådan en kinabog i lak, du ve' ;-) Der er opskrifter helt tilbage fra skolekøkkenet i Lihme med Inge-Marie ved roret .... husker du?
  Kh Lærke

  SvarSlet
 2. Ooh.. jo Kinabøgene er sandelig også i høj kurs! Du er ikke den eneste, der har opskrifter i sådan en:) Hvad angår husgerning, så sværger jeg stadig til den opskrift vi fik på vandbakkelser!
  Kh Nina

  SvarSlet