fredag den 14. oktober 2011

14.10 Rod på køkkenbordet?Mmmmm.....nej. Egentlig ikke. 
Men det, du kan ane, er alt sammen ingredienserne til den suppe, vi skal have i morgen aften. Hvor nogen fylder år. En suppe med 31 ingredienser. Præcis. Meget vigtigt.
Suppen blev til for lang tid siden, hvor jeg manglede en fond som grundlæggende skelet - og alt endte, på grund af den massive mængde krydderier, i fryd og gammen nede i de dybe tallerkener. 
Jeg skrev løseligt ned hvad jeg gjorde, og jeg lægger her en vejledende opskrift snarest, men det bliver altså senere; jeg har brugt det meste af aftenen på at vente på, at vi atter havde adgang til internettet, hvilket vi har manglet siden i går....skræk og rædsel. Det er lige så slemt som at mangle kaffe. 


Indtil opskriften kommer, får du her lidt stemningsbilleder fra suppens tilblivelse:


(fra venstre: muskatblomme, kanel, szechzuan-peber, spidskommen, indisk koriander, fennikel, nelliker og kardemomme. Hvor er bukkehornsfrøene? Hva'??? HVEM HAR TAGET MINE BUKKEHORNSFØ?? For søren da, jeg havde et helt glas. Engang i hvert fald)
Krydderierne blev først ristet let på en pande - siden blendet med:
Røde chilier, ingefær, hvidløg, olie og citronsaft..


- Og kom til at se sådan ud
Løg, gulerødder, knoldselleri, friske laurbærblade, hemmelige ingredienser, m.m.....Kokosmælk, røde linser, flere hemmelige ingredienser...
OOOG... her KOMMER der så et billede af suppen - men lidt spænding skal der da være, så det får du først i morgen. 

- Og så springer vi lige videre til noget andet - aïoli med hviløg og ristede mandler. Det er også først til i morgen. Der er saftsusemig mange ting i vores køleskab, der først er til i morgen. Men hvad så med nu? Lige nu? Når man nu sidder her bare med en lille sult? Det er altså ikke let at tage en bid af en lagkage, uden at nogen aner uråd....

2 kommentarer:

  1. Der var vist nogen der havde en "lækker" fødselsdag i går! :-D

    Er lidt bagud - og vil gerne stille et spørgsmål til en kommentar i et tidligere indlæg - du nævner en vandbakkelseopskrift, som skulle være særligt god!? Står tilfældigvis lige om snart for at skulle bage vandbakkelser til 36 glade børn og er meget interesseret i den...?
    Kram

    SvarSlet
  2. Halløj - den ER på vej - sådan cirka i morgen burde der være held ved det.....

    SvarSlet