mandag den 24. oktober 2011

24.10 Knap så feminin aftensmadHehe..


Jeg kunne naturligvis godt lægge et nydeligt billede ud på bloggen udelukkende med kødet - hvor ben, fedt, sener, m.m. er dømt ude og fraskilt fra det mere populære kød. Dog er der nu noget grundlæggende rart ved at se et stykke kød sådan lidt fra den grovere side. Føle sig lidt i familie med Obelix, omend det så må være som den magre tante; jeg får nok aldrig lov til at fortære et helt vildsvin selv...jeg nøjes med at dele en grise-skank med min familie!!


Simremad er ved at vinde indpas efterhånden som vi træder ind i efteråret og vinterens rækker. Mad, som tilbyder lidt mere substans end en kold melonsuppe, og som varmer ned i de kolde tæer og ud i de stive fingre.


Skanken (atter et køb fra johannesminde; økologisk gårdbutik med egne dyr - et anbefalelsesværdigt sted) simrede i ovnen 3 timer sammen med øl, bouillon, friske laurbærblade, rosmarin, forskellige urter samt lakridsrod. En såkaldt "hot pot" fra Arne Astrup og Claus Meyers "Spis igennem" (Politikens forlag 2007) - jeg vil nu nok tilsætte stjerneanis næste gang for at fremprovokere mere lakridssmag. 
Bortset fra dette, er det klart en ret med potentiale. Jeg smed bagekartofler ind i ovnen, da der var en time tilbage - med andre ord særdeles gæste-venligt mad. Vi havde nu kun gæster i form af kuldskære edderkopper og andet i samme dur - og de tæller ikke. Men princippet er godt. 


Selve bogen er også én af de kogebøger, jeg vender tilbage til igen og igen. De første 84 sider er refleksioner over vores samfunds forhold til mad, til sundhed og til madglæde. Bogens budskab er da også, at vi skal nyde vores mad uden skyldfølelse, at man skal vedkende sig glæden ved et veldækket bord - og at dette sagtens kan lade sig gøre via opskrifter, som ikke vil lade nogen savne noget. Alle opskrifterne har en fedtprocent på under 30, men det med fedtprocenten bekymrer mig ikke så meget; jeg har mere blik for, at opskrifterne faktisk også forholder sig til sukker på en afslappet måde, hvor mængderne ikke overdrives - men heller ikke bandlyses. 
Glimrende bog. Ham Claus han kan nu noget..

2 kommentarer:

  1. Absolut!! Det var såmænd også bare det bombastiske udseende jeg faldt for :)

    SvarSlet