torsdag den 12. december 2013

Flødekarameller med mint og chokolade

Flødekarameller med mint og chokolade
Der er klassiske flødekarameller...og så er der flødekarameller med pebermyntesmag og mørk chokolade. Stadig synderligt bløde og med en anelse sejhed - og dog så faste, at man sagtens kan skære dem i smukke bidder. 

Det yderst heldige ved denne situation er, at du såmænd sagtens kan slå to fluer med ét smæk ved i første omgang at følge fremgangsmåden for klassiske flødekarameller, og så først til allersidst føje de få, aromatiske dråber til massen. På denne måde kan man slippe af sted med at dele karamellen i to portioner og lade den ene forblive klassisk, mens den anden får færten af de opkvikkende dråber. Husk da bare, at halvere mængden af pebermynten!  

Ingredienser:
300 g sukker
150 g lys sirup
1 tsk. vanillepulver
45 g saltet smør
3,5 dl. fløde
1,5 dl. sødmælk
3 dråber japansk pebermynteolie (denne mængde gælder for hele portionen)
100 g Mørk chokolade

Fremgangsmåde:
  • Kom samtlige ingredienser bortset fra den japanske pebermynteolie op i en tykbundet gryde.
  • Kog op under omrøring, og lad nu massen stå og boble ved middel varme i godt 40 minutter, mens der røres jævnligt.  
  • Karamellen er færdig, når et sukkertermometer viser 120 grader. Har du ikke sådan ét, kan du komme en tskf. af karamelmassen i et glas med koldt vand. Falder massen tungt til bunds, og kan derefter trilles til en blød kugle, er karamellen færdig. 
  • Tag gryden af varmen, for nu tilføjer du pebermynteolien til massen og rører godt rundt.
  • Hældes dernæst op i en smurt form. Efter lidt tid drysses høvlet mørk chokolade henover, der nænsomt smelter ned og fordeler sig over karamellen. 
  • Skær karamellen i mindre stykker dagen efter - eller når karamellen er helt kold.
  • Pakkes ind i fedttæt papir eller cellofan, og kommes i en yndig krukke. Sæt den så tilpas højt, at samtlige personer af husstanden før eller siden ser sig nødsaget til at finde på kreative opsatser eller hejse-remedier for at få fat i den eftertragtede krukke. Det, i sig selv, er værdig adspredelse til julen endelig banker på døren..

Ingen kommentarer:

Send en kommentar