lørdag den 28. december 2013

Koldhævede juleboller med lemon curd

juleboller med lemon curd
Som skrevet i indlægget med lemon curd, skal man ikke smide det væk, der hældes igennem en sigte under fremstillingen - nej, det skal man putte i disse boller og nyde det citruskrydrede resultat. Har man ikke lige produceret lemoncurd de seneste par dage, kan en god syrlig appelsin- eller citronmarmelade udfylde pladsen.

Ingredienser:
10 g gær
1 æg
2,75 dl. sødmælk
25 g smeltet, let afkølet smør
250 g hvedemel
200 g fint sigtet Ølandshvedemel
160 g lemon curd-frasigtet herlighed (husk endelig vanillestangen, der blot hakkes fint!)
1 tsk. salt
50 g sukat

Fremgangsmåde:
  • Rør gæren ud i mælk, æg og det smeltede smør.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser og rør alt godt sammen med en grydeske - dejen er fugtig og let klistret. Det er helt på sin plads. 
  • Lad dejen hæve koldt på bagtrappen, i skuret eller et helt tredje sted natten over.
  • Næste morgen burde dejen være hævet smukt op. Er dette ikke tilfældet, sætter du skålen med dej ind i din ovn og tænder på 40 grader, indtil dejen har besindet sig. Når dette punkt er nået, tager man dejen op på bordet, smækker pæne, bollelignende portioner dej på en plade med bagepapir, som herefter sættes til at hæve knap 30 minutter i en ovn ved 40 grader. 
  • Når de 30 minutter er gået: pensles bollerne forsigtigt med et sammenpisket æg. Sæt pladen tilbage i ovnen og skru nu op på 200 grader. Lad dem blive derinde, til de er gyldne og lækre. 
Nu har man både lemon curd i køleskabet og saftige boller i ovnen. Disse to kombineres naturligvis efter endt bagning, ledsaget af en god kop te!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar