torsdag den 24. november 2011

24.11 Salat med rosenkål, syltede kvæder og feta



- blandet andet; Nu skal vi ikke hænge os i bagateller, men fastholde blikket på i de store linjer her i livet. Resten kommer såmænd også i nedenstående opskrift, så helt galt går det ikke. 


De syltede kvæder gør sig ualmindeligt godt i selskab med både rosenkål og grønkål - jeg bliver gladere og gladere for dem! Til gengæld står jeg lidt lunkent i forhold til den tørrede udgave... men det kan du høre om i morgen. 


Opskriften tager 10 minutter at lave såfremt du har de syltede kvæder i baghånden..


Rosenkål, syltede kvæder og feta
1 fad

Ingredienser:
10 rosenkål
1 håndfuld meget fint hakket grønkål
8 syltede kvæder i både
ca. 25 g feta i mindre stykker
Tynde strimler (gerne med et julienne-jern) 


Dressing:
Saften af ½ citron
friskt kværnet peber
lidt sirup fra kvæderne
et par dryp af din yndlingsolie

Fremgangsmåde:

  • Skær stokken af hver rosenkål og fjern de yderste blade
  • Skær dem i kvarte, læg dem i en lille gryde og overhæld med kogende vand. Lad trække under låg i 8 minutter. 
  • Imens rosenkålen trækker i det kogende vand, snitter du grønkålen så fint som muligt og drysser den med let hånd ud over et fad.
  • Hæld vandet fra rosenkålen og fordel dem henover grønkålen - dette kan du gøre med det samme, selvom de er lidt varme.
  • Læg de syltede kvæder henover og fortsæt med feta og citronskal
  • Dryp citronsaft, kvædesirup og olie henover det hele og drys til sidst med peber

3 kommentarer:

  1. det ser super lækkert ud :)
    Hilsen Hannah på stenalderkost.blogspot.com

    SvarSlet
  2. Også her - jeg synes lige det er sådan en salat for min mave. Nina, hvordan bliver man del a din madstaffet? Jeg skal lege med Meyers salatkogebog. Spis igennem er jeg aldrig helt blevet gode venner med, men Meyers Almanak er vidunderlig.

    SvarSlet
  3. Kære Camilla
    Det er ikke noget problem; jeg sætter dig på listen :) Du hører fra mig, når det er din tur!
    Almanak vil jeg gerne have fat i - salatkogebogen står på hylden, og kan være et fint redskab til at tænke begrebet "salat" på en mere varieret måde.

    SvarSlet