mandag den 1. august 2011

1.8 Gulerodspostej, kirsebærgelé + det løse..

Vi må hellere starte, hvor vi sluttede i går; dette er omtalte kirsebærgelé.
En stille morskab går ud på at ryste et af glassene, hver gang man går forbi dem ude i køkkenet. Bævre, bævre..

Så kan vi fortsætte i samme dur, for jeg satte en surdej over i går aftes til et rugbrød (det til venstre, og som findes her: http://kunster-koekkenbordet.blogspot.com/2011/07/57-opskrift-pa-rugbrd-og-nogle-stnger.html)


- Som skal nydes i morgen tidlig med ost og en klat gelé. Så er ringen ligesom sluttet.

Hvad er det så for en fætter i formen til højre? Den opmærksomme læser har nok lagt to og to sammen, og (korrekt) konkluderet, at det naturligvis er gulerodspostejen, som vi fik til aften:

- Sammen med vandmelon/fennikel/græskarkerne-salat (dryppet med en god, gammel balsamico og lidt groft kværnet peber) og et nybagt brød smurt med:


Persille-solsikkepasta. Nej, ikke pesto. Det har samme konsistens som kryddersmør og naturligvis ærgrer jeg mig gul og grøn (mest grøn) over, at jeg ikke skrev ned, hvad jeg gjorde - for det smagte meget, meget godt:

Ingen mængder, men her kommer ingredienserne: 
  • Masser af persille med stilk
  • Limesaft
  • Manchego
  • Olivenolie
  • Solsikkekerner
  • Salt
  • Hvidløg
Wuunderbar!


Sidst kommer her et par eftermiddagsboller, som er æltet med frisk banan i små stykker, sesam, kokosmel og en anelse farin. Nogen skal nemlig starte i børnehave i morgen, og dér skal man have såvel middagsmad som eftermiddagsmad med. Det kommer du til at høre mere om...

Opskriften på gulerodspatéen kommer her:

Ingredienser:
500 g gulerødder, groft revne
150 g fint snittet spidskål
1 sommerporre, fint skåret
2 fed hvidløg, fint hakket
4 spsk. olivenolie
1 stort løg, fint hakket
5 dl. havregryn
2 dl. hvedemel
1½ dl. yoghut naturel
4 æg
2 tsk. salt
5 kviste timian, ribbede og fint hakkede
4 kviste oregano, ribbede og fint hakkede
2 kviste fennikeltoppe, fint hakkede. Alternativt bruges 2 tsk. fennikelfrø, let ristede på en pande og kværnet groft


Fremgangsmåde:
  • Svits de to slags løg og porre i olie og salt, indtil de er transparante.
  • Tilsæt gulerødder, spidskål og krydderurterne, fortsæt med at svitse et par minutter.
  • Rør æg og yoghurt sammen og hæld det i den let afkølede blanding.
  • Tilsæt havregryn og hvedemel og rør det hele godt.
  • Fyldes i en foret brødform, som glattes godt.
  • Bagetid ca. 1 time og 15 minutter ved 200 grader.
  • Bedst 20 minutter efter den er kommet ud af ovnen, da den lige skal sætte sig.

4 kommentarer:

  1. Meget smuk postej - rigtig flot på et middagsbord. Pastaen ser nu også skøn ud, men ærgerligt at du ikke fik noteret målene. Der er dog en fordel - du bliver simpelthen nødt til snart at lave det igen :-D

    SvarSlet
  2. Tak skal du have :)
    Den smagte nu også rigtig godt - også kold dagen efter.
    Og ja, du har fuldstændigt ret; den persillepasta må have endnu en tur i manegen snarest!

    SvarSlet
  3. Denne kommentar har absolut INTET med mad at gøre, men jeg kan simpelthen ikke lade være med lige at nævne, at jeg pludseligt fik øje på Møbbenøve (hunden Rolf fra The Muppetshow) allerøverst på gelebjerget. Dér står han - med sit evigt godmodige og glade smil. Godt han blev fundet igen efter at have været borte i alt for mange år:)

    SvarSlet
  4. Jaaa, det var en finte. Når man har været rigtig meget væk i mere end 15(?) år, så må man gerne få lidt prime time..
    Lur mig, om vi ikke får ham at se igen.

    SvarSlet