tirsdag den 4. oktober 2011

4.10 En tvivlsom udfordring - og en mindre tvivlsom opskrift

Ja, rent faktisk er det en længe lovet opskrift - men det vender vi tilbage til.

Omtalte udfordring er, som du nok forstå, af en forholdsvis tvivlsom karakter. Jeg har ikke været hjemme hele dagen. Ikke foretaget nogen som helst ting på køkkenbordet bortset fra oprydning af aftensmaden og en madpakke, der skulle smøres.
Der falder ro på lejren, computeren bliver hevet frem, og min mand kommer tøffende med en kalender, vi lige skal kigge lidt på - efterårsferien er rundt om hjørnet. Med i favnen har han nedenstående pose... der er åben, krøllet og næsten spist.Han kigger på mig. Hovedet er lidt på skrå. Så kommer det: "du tør garanteret ikke smide et billede af den pose på nettet!" Hmm.... men det gjorde jeg. Med andre ord: Jeg indrømmer og vedkender mig fuldstændig skyldig i at have haft indgående kontakt med denne pose og dets indhold - og at den er tom...nu.
(Kan jeg hive den lidt i land ved at sige, at vi købte den i juli???)
( Og hvad er det i øvrigt for noget med producenter og deres forhold til "original"??? Prøv lige at skimme antallet af øh, "originale" produkter i en helt almindelig forretning....det er overvældende og ærlig talt lidt skræmmende!)


Nå. Var det ikke på tide at sætte min opskrift på Apple curd ud på nettet?? Og i øvrigt må jeg da hellere se at få sat den på mit Æblereglement.


Apple-curd

Denne variant af den klassiske lemon curd smager mere mildt, og er foruden sin funktion som luksus-smørelse i weekenden, også fortræffelig som fyld i en tærte…

Ingredienser:
300 g sukker
150 g smør, saltet
3 spsk. limesaft
Revet skal af 1 lime
120 g usødet æblemos
5 pasteuriserede æg

Fremgangsmåde:
 • Smelt smør og sukker i en gryde
 • Tilsæt limesaft og –skal
 • Pisk æg og æblemos sammen
 • Tilsæt lidt af den varme smørmasse til æg- og æbleblandingen og rør godt
 • Hæld det hele tilbage i gryden og lad det hele simre under stadig omrøring, indtil massen tykner. Det må ikke koge, da æggene så vil få massen til at skille!
 • Hældes på rengjorte glas og sættes på køl.
 • Holdbarhed ca. 3 uger

2 kommentarer:

 1. Dejligt at se du er menneskelig :-)
  Altså vi nød en lækker råkost i aftes med hvidkål, granatæble, mango osv. ...mmm, spdan et lækkert mix, du fandt på der! :-)
  Vi skulle have en kødfri aften (mandens ide!!!!) og kogte nogle beluga linser til - og så en lille skefuld sojayoghurt - mmmm, det smagte dejligt!

  SvarSlet
 2. vi falder jo alle i... :-) æble curd - det lyder interessant, den må jeg prøve. Og melet - der er bare så godt. De er på torvet hver lørdag, og deres rugmel er skønt til den klassiske opskrift fra Camilla Plum.

  SvarSlet