tirsdag den 22. november 2011

22.11 Syltede, karamelliserede kvæder med timian, citron og kardemommeSå kom dagen, hvor talrige spekulationer vedrørende anvendelse af kvæder fik en brat afslutning. Research på såvel internet som kogebøger endte, da jeg kom til Camilla Plums bog "Jul" - her var en opskrift, som jeg kunne lide. Heldigt for dig, der ikke har bogen (men til gengæld kvæder), findes opskriften også på nettet: der må klikkes...
Jeg tilføjede timian, da kvæderne næsten var færdige. Håbløst sent vil nogen mene - ja, deri er jeg helt enig. Det var en impulsiv tilføjelse, da jeg ved prøvesmagning syntes, at kvæderne manglede lidt flere aromaer at spille op imod.
Godt blev det, og endnu bedre, når jeg får fat i en god ost at spise dem sammen med - måske Vesterhavsosten fra Thise? Nogle vil nok have opdaget på dette tidspunkt, at jeg holder meget af den ost. Rigtig meget..


Jeg købte rosenkål fra Samsø på torvet sidste uge, som endnu ikke er brugt. Skitsen til en god salat med dem og så de syltede kvæder rumsterer i hovedet...

2 kommentarer:

  1. herligt, det vil jeg prøve - jeg har ikke Plums "Jul", men ønsker mig den!
    Men jeg har 4 kvæder til at ligge :-) skal du noget søndag? for Malou, Fenja og jeg laver en gang cook-out i Viby hvor vi blogger og laver mad - vil du med? jeg kan ikke finde din mail adr eller facebook. Min er: camillafab@hotmail.com og min facebook under Camilla Fabricius :-)

    SvarSlet
  2. - Er du til glimmer, farve og smag i overmål..så er det simpelthen bogen. Jeg kan varmt anbefale den. Og ja, desværre så har jeg kalenderen booket op på søndag og kan ikke komme - jeg har snakket med Fenja. Forhåbentlig kommer der en ny omgang!

    SvarSlet