mandag den 14. november 2011

14.11 Spirede kikærter


De fleste har et lettere anstrengt forhold til disse små skønheder. Berøringsangst for at få en farlig virus på nakken efter sommerens fødevareskandale med spirer.

Du kan jo bare lave dem selv!
(på samme måde som En snak om spirer)
Gode som hapsere i en madpakke eller i en lynsvitset aftensmad. Nemt og uden nogen krav til kvalifikationer af nogen art:

  • Sæt kikærter i blød i dobbelt så meget vand, som der er kikærter. De skal blot stå natten over. 
  • Næste morgen skylles de grundigt og sættes til at dryppe af i en spirebakke eller et rent syltetøjsglas, hvor låget ikke er skruet helt fast på. De skal blot stå på køkkenbordet - sæt dem først på køl, når de er spirede så meget som du kan lide. 
  • Du skal blot vande/skylle dem hver dag - efter 3 dage er de klar
  • Vær opmærksom på, at der ikke står vand ved dem, da de så vil rådne. Hvis ikke du har en spirebakke, skyller du dem i et dørslag og lader dem dryppe godt af, før du hælder dem tilbage i syltetøjsglasset

Ingen kommentarer:

Send en kommentar