onsdag den 29. februar 2012

28-29.2 På kornet

Vi er gået tilbage i tiden:




Nogle velsmagende, men vel saftige og modne pærer strøg afsted i en gammel klassiker; bygvandsgrød med pære og vanilje. Ristede croutoner lavet af krydderkage gav en behagelig kontrast til den bløde grød. 


Når man tager ordet bygvandsgrød i sin mund og smager på det, dukker billederne af muggen fangekælder, vikinge-smalkost og blege børn med rande under øjnene automatisk op for øjnene af en. Det er lidt synd. Et godt tilbehør af spændende knas, koldt smør, kryddersukker eller frugtkompot højner oplevelsen. 
I øvrigt burde man ranke sig og hævde, at det naturligvis bare er fordi man er sådan lidt Ny Nordisk Mad-inspireret....!


Jeg bagte boller for første gang med surdejen i går. 






Det gik udmærket, hvilket jeg i mit stille sind var lidt i tvivl om på forhånd, da jeg brød samtlige regler:
1) For våd dej
2) Kold hævning
3) For kort hævning, i forhold til temperaturen


En meget varm ovn fik dog sparket liv i sagerne, og krummen var derfor ganske spændstig. 
Nybagt brød en tirsdag morgen var et hit. Måske skulle man forkæle sig selv med det snarest igen!!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar