fredag den 3. februar 2012

3.2 Havtorn, appelsin og clementin i skøn forening

I januar og februar topper kvaliteten af appelsiner og clementiner. Godt det samme, for æblerne og pærerne fra sensommerens overdådige høst er for længst fortæret.


Smoothie med havtorn, appelsin, clementin og tykmælk
Citrusfrugternes indhold af C-vitamin er berømt - men blegner i forhold til havtornens bær: om du spiser et enkelt bær eller en hel appelsin kommer nemlig ud på ét. 


Kombinationen af appelsin, clementin og havtorn er livlig, frisk og syrlig - et ordentlig spark aroma ind i munden! En cremet tykmælk og lidt rørsukker sætter den mest pågående syre lidt tilbage, og den endelige tilføjelse af kanel og kardemomme (meget diskrete mængder) runder smagsoplevelsen af og tilføjer nye dimensioner til drikken.


Jeg tror til gengæld, at der er én herunder, der er bedøvende ligeglad med såvel dimensioner og aromatiske spark til smagsløgene...... 





Ingen kommentarer:

Send en kommentar