Aftensmaden stod på Dhal - en gryderet med linser og brune ris:
- 2-3 chili
- 3 fed hvidløg
- 80 g ingefær
- 2 alm. løg
- 4 spsk. olie
- 5 kardemommekapsler
- 2 tsk. spidskommen
- 3 tsk. karry
- væsken fra ½ ds. ananas
- 1½ l. kraftig hønsefond
- 120 g røde linser
- 120 g De puy linser
- 120 g brune ris
- 1 lille dåse kokosmælk
- 2 stængler forårsløg, skåret i tynde skiver
- 2 stængler bladselleri, skåret i tynde skiver
Hak de almindelige løg groft.
Dette sauteres ved god varme, indtil løgene er klare.
Tilsæt kardemomme, spidskommen og karry og steg videre, indtil krydderierne dufter.
Hæld fond/bouillon, ris, begge slags linser, kokosmælk og ananasjuice ved og lad retten småsimre 45 minutter.
Tilsæt bladselleri og forårsløg og lad det hele få 5 minutter mere.
Server med citronsaft og -skal, evt. hakkede krydderurter, græsk yoghurt og godt brød til.
Linserne er næsten perfekte - i morgen sætter jeg dem på køl
Så var der lige en trang, der meldte sig... trang til noget kage, men ikke helt i den kategori, hvor man får dårlig samvittighed for alvor (men næsten). Det kom der nogle snegle ud af:
Dej:
5 dl. mælk
½ pk. gær
1 stor tsk. salt
1 stor tsk. kardemomme
550 g hvedemel
70 g groft hvedemel - kværnede kerner
100 g fint revet gulerod
Alt blandes som man nu gør med en gærdej...
Hæver indtil dejen er luftig og let bævrende
Imens laves fyldet:
- 170 g kanelsmør (find en opskrift, det vrimler med opskrifter på den slags. Jeg havde en rest i fryseren som jeg vejede af)
- 50 g peanutbutter af den gode slags - ikke noget med hærdet, vegetabilsk fedstof og mærkeligt sukker her.
- 50 g mørkt muscovadosukker - alm. farin kan bruges i en snæver vending, men det mindsker fornemmelsen af karamel
- Rosiner skal der også drysses henover, inden dejen rulles sammen - så mange man har samvittighed til
- Æblemos - smøres ud i et tyndt lag, efter at sukker/kanel/peanutbutter er smurt på
Hæver og bages til gyldne.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar