lørdag den 28. maj 2011

27.6 Rabarbermuffins

Vi bliver lidt ved det rabarber'ske - her en opskrift på nogle muffins, som vi (i godt selskab) spiste i går aftes:



Rabarbermuffins 10-11 stk.

Ingredienser:

80 g havregryn
125 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 nip salt
80 g rørsukker
50 g farin
1 æg
2 kandiserede ingefær-knolde
Skal fra 1 øko. Appelsin
50 g smeltet smør
1 dl mælk
200 g rabarber, groft hakket
75 g ditto groft hakkede mandler

Farin på toppen

Fremgangsmåde:
  • Bland havregryn, hvedemel, bagepulver og salt sammen i en stor skål.
  • Pisk æg og de to slags sukker skummende
  • Tilsæt smør, appelsinskal og ingefær og pisk igen.
  • Gradvist hælder du mælken og sukkerblandingen op i den store skål, hvor melet og de andre tørre ingredienser befinder sig, imens du vender det hele godt sammen. Vender – ikke pisker.
  • Til sidst vender du rabarber og mandler i.
  • Drys lidt farin på toppen af hver muffin – det vil give en sprød, karamelliseret skorpe.
  • Op i muffin-forme med dejen og bag dem 35 minutter ved 200 grader. Er din ovn lidt mere hidsigt anlagt end min, er 185 grader sandsynligvis nok.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar