torsdag den 26. maj 2011

26.5 Rarbarberbarbarwonderbravisimus


Hermed en opskrift på rødløgs-rabarber relish/marmelade!

Du kan bruge den som spread i en flute/sandwich på linje med pesto, og er navnlig godt sammen med med kylling, bacon, sprøde salater og fint skårne grønne asparges. Eller tyndt skårne rester af en okse/lammesteg fra dagen før. Jeg havde kogt to kyllinger i forgårs, så vi hepper på udgaven med kylling til vores aftensmad i aften :) 

300 g rødløg, renset vægt.
300 g rabarber (de grove er fine heri), renset vægt.
30 g smør
4 spsk. lys lagereddike
100 g sukker
1 spsk. vand
1 nip salt
1 tsk. friskt kværnet peber
200 g rødløg (ikke en fejl – læs videre) renset vægt.

Fremgangsmåde:
  • Skær de 300 g rødløg i tynde skiver og steg dem forsigtigt i smørret, indtil de bliver transparente og kollapser.
  • Tilsæt lagereddike, vand og sukker og lad det simre ca. 15 minutter under stadig omrøring. (bemærk den flotte farve, som rødløgene får ved kontakt med eddiken)
  • Imens den ene hånd rører i gryden med rødløg kan den anden passende skære rabarber i grove stykker.
  • Hæld rabarberstykkerne i gryden sammen med salt og peber og fortsæt med at røre ved jævn varme, indtil massen tykner og væden er fordampet. Det tager ca. 25-30 minutter.
  • Så er det de sidste rødløgs tur til at komme op i gryden. På dette tidspunkt vil rabarberne være kogt ud, og det hele ser lidt mistrøstigt ud. Derfor tilsættes de sidste 200 g rødløg i tynde skiver nu, så der gives lidt substans til grydens indhold. Lad koge 5 minutter og sluk.
  • Smag til med salt og peber.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar