tirsdag den 10. maj 2011

10.5 Koldhævet brød


Dagens brød: koldhævet og bagt på hvede, ure og grahamsmel.

Dejen havde den mest fantastiske struktur; var blød og levende, men samtidig sej og elastisk - kort sagt var forventningerne til det endelige brød til at tage at føle på. 
Efter sidste hævning i kurvene gik "Fjernsyn for dig" i luften, og jeg sad plantet foran ovnen fuld af forventninger om, at dejen ville hæve sig op og nærmest sprænge loftet derinde...altså, bevar mig vel - fint er det da blevet; sej krumme og alt det dér - meeen jeg tror, at vi nærmer os tiden, hvor der skal startes en surdej op - for de lufthuller kan altså godt blive større. Meget større.
Jeg skal også have eksperimenteret med at bage i støbejernsgryder - det skulle også være et hit.

4 kommentarer:

  1. Det ser dælme godt ud.

    - Og .... støbejernsgryderne kan også anbefales :o)

    Her står den i nat på den 3 omgang røg til den hjemmerøgede bacon.

    SvarSlet
  2. Sikke et smukt brød!

    Masser af delikat, smukt og velsmagende mad, ingen tvivl om det, men også beskrevet på en delikat måde, der gør bloggen meget spiselig!
    Lige en lille anmelder rose fra mig ;o)

    SvarSlet
  3. Tak skal I have! Ros er jo dejligt, også selvom der er plads til forbedringer..
    Tænkte faktisk på dig, Kasper, da jeg nævnede det med støbejernsgryderne - det skal altså afprøves :)
    Glæder mig til at høre om projekt bacon!

    SvarSlet
  4. Røgningen blev helt perfekt, men det blev lidt for salt - dog stadig spiseligt. Jeg kunne ikke bestemme mig for, om det skulle udvandes efter saltning og inden røgning. - Og valgte så det forkerte....

    - Men så er der jo plads til forbedringer til næste gang ... hvor det så bliver udvandet :o)

    Alternativt til støbejernsgryden, kan römertopfen anbefales....:

    http://www.kvalimad.dk/opskrifter/verdens-bedste-broed

    SvarSlet