mandag den 16. maj 2011

16.5 Knækbrød


Dette var dagen, hvor jeg skulle have lov til at åbne ballet og afholde den første mødregruppe.

Forinden bliver man nøje indprentet af sundhedsplejersken, at man endelig ikke må stille an med for meget; det går med andre ord ikke an at skræmme folk fra sans og samling med for megen overskud og hjemmebag.
Nuvel. Knækbrød måtte virke tilpas asketiske, og jeg høstede da også et nådigt nik fra sundhedsplejersken..
Hyggeligt var det i hvert fald!

Opskriften kommer her - man kan se det som en grundopskrift, hvor man selv kan føle sig fri til at fifle lidt med krydderier og smagstilsætninger (se nederst).

Ingredienser:
60 g havregryn
100 g hvedemel
30 g rugmel
50 g græskarkerner
50 g solsikkekerner
50 g sesamfrø
50 g hørfrø
1 tsk. salt
1 tsk. bagepulver
1 tsk. honning
½ dl. rapsolie
1½ dl vand

Fremgangsmåde:
Alt blandes og æltes godt. Rulles eventuelt ud mellem to stykker bagepapir eller på et bord, strøet med mel.
Bages ved 200 grader i ca. 15 minutter, men det afhænger af, hvor tykke man kan lide dem.

Forslag til smagstilsætninger:
  • Rosmarin - bare rosmarin. Honningen i knækbrødene klæder denne krydderurt, der har noter af eukalyptus. God til oste
  • Kanelsukker - for at få en helt anden oplevelse.
  • Riv ost henover inden bagningen.
  • Groft kværnet eller knuste fennikelfrø



Surdejen er klar i morgen - men måske drister jeg mig til at bruge den allerede i aften til en koldhævning.. Skummet minder om en god, gammeldags milkshake, og duften er begyndt at være syrlig, og det er gode tegn på, at dejen er på ret kurs.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar