torsdag den 22. september 2011

22.9 Fisk på 30 minutter samt apple-curd og hyldebærsaft

Barnlige sjæle holder aldrig op med at glædes ved synet af en pakke, der lander på ens tallerken. Folk, der ved hvad sådan en pakke indebærer, glæder sig også...



Du tager:
  • Det fisk som familien holder af, er blevet anbefalet af din fiskehandler, er i sæson, eller noget helt fjerde.
  • Et stykke af det slemme, slemme alufolie - eller noget mindre slemt bagepapir, alt afhængigt af, hvor dybt forgældet din CO2-kvote er. Et stk. pr mand
  • De grøntsager, som du har ved hånden - her er der brugt: snack-peber, squash, løg og persille
  • Parmesanost
  • En klat god pesto eller tapenade gør ingen skade
  • lidt olivenolie, godt salt og friskt kværnet peber. Lidt rosa peber gør bestemt heller ikke noget.
Fremgangsmåde:
  • Tænd ovnen på 210 grader.
  • Smør et stykke alufolie eller bagepapir med lidt olie
  • Læg evt. en klat pesto, ajvar, tapenade, el.lignende på
  • Fisken ovenpå
  • Grøntsagerne (i ret små stykker) ovenpå fisken sammen med høvlet parmesan og groft hakket persille
  • Dryp lidt olie henover og drys med salt og peber
  • Luk godt til
  • I ovnen mellem 15-20 minutter afhængigt af fiskens tykkelse
Vi fik risnudler til, vendt med resten af gulerodsdippen, der var rørt op med tomatsauce. Strimlet spidskål havde fået en snert varme fra nudlerne, og gav lidt struktur til maden.



Apple-curd....



Dén forklaring får du senere!! Jeg kan blot sige, at jeg påtænker at bage "æble-sviger" i nær fremtid med denne creme - sammen med friske æblebåde.

Hylden er nu endelig færdig (se ovenstående glas til højre). Der blev ikke så meget, er vist lidt sent ude. Til gengæld har jeg solbær i fryseren, og så må jeg igang med dem, når hylden er drukket. Den er nu godt nok smidt på stand by i fryseren - en vinterdag i en norsk hytte kræver nemlig sin hyldedrik!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar