lørdag den 10. september 2011

9.9 Pastasalat

Jeg har det lidt ambivalent med pastasalat.
I grunden syntes jeg, at kold pasta smager lidt for meget af...lidt. Og køleskabskold pasta smager af mindre end lidt!
Nå, men i virkeligheden tror jeg, at det er  handler meget om, at man får tilført mere smag til sin pastasalat, end man umiddelbart regner med. Når mad er kølet ned, skal man krydre mere, før det smager af noget.
Grundreglerne for en pastasalt her i huset er derfor også, at der virkelig skal være en god dressing eller pesto, hvis lysten går i retning af en pastasalat.

Når jeg så er kommet mig over det første forbehold, skal jeg være den første til at bifalde princippet bag denne form for mad! Man kan lave alt klart på forhånd og redde sig en let aftensmad (husk lige at tage pastasalaten ud ca. 20 minutter før spisetid), og man kan sågar slæbe den med sig overalt i en praktisk emballage. Det er mere end man kan sige om en ostesoufflé.

En veninde efterlyste en pastasalat, hvilket faktisk var årsagen til, at alt dette blev sat i værk. Hun reddede samtidig vores aftensmad, da vi ikke helt kunne finde ud af, hvad vi skulle have :)
Nedenstående er blot en anvisning...
  • Kog den pasta du holder af og køl den ned
  • Lav i mellemtiden en god pesto. Om det er ren basilikum eller med andre urter er en smagssag. Du finder en opskrift på løvstikkepesto under "sylterier" (lidt misvisende) , som er ret god. Den kan du evt. bruge som grundopskrift og så bare tilsætte de urter, du vil. Den klassiske er ren basilikum.
  • Svits noget parmaskinke, bacon el.lign og smuldr det.
  • Skær følgende grøntsager i mundrette stykker: squash, peberfrugter, løg, auberginer, bladselleri -
  • og svits eller bag dem ved høj varme i ovnen, indtil de får lidt farve og løsner strukturen en anelse.
  • Nu kan du enten vælge at blande det hele, eller blot vende pastaen med pestoen og servere de andre ting adskilt, så alle (også børn) kan sammensætte deres pasta med de ting, som de holder af..
  • Parmesan, du har skrællet med en kartoffelskræller er også altid et hit på toppen...
  • andre ideer til pastasalat: grillede artiskokker fra glas, grillede peberfrugter eller/og oliven fra glas - hvis altså man er til den slags!! Rå blomkål i små, små buketter er også dejligt i, da de smager let af nødder. Der kan du evt. supplere med ristede solsikkekerner (og ja, samtidig anvende pestoen)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar