søndag den 29. januar 2012

28.1 Cremet pålæg, der ville så gerne være venner med den store, slemme Hr. Nougat


Engang imellemopstår trangen til at eksperimentere med de enkelte råvarers formåen. Se, hvad der kan komme ud af så lidt som muligt; altså både hvad angår antallet af ingredienser og den efterfølgende forarbejdning.




Nøddepålæg med hasselnødder, abrikos, vanilje og appelsin
Skrækkeligt, skrækkeligt, stygt, slemt og farligt let at lave. Når man rister hasselnødderne, fremhæves smagen af nougat voldsomt.

Det kan bruges som:
- smørepålæg ovenpå ristet brød
- sammen med friske frugter og en lækker creme fraiche
- som smagsgiver i morgengrøden
- frosset og serveret sammen med mangosorbet - og så er vi ikke nået længere. 
Ser du, det forsvinder, gør det. Forsvinder, før anvendelsesmulighederne bliver udforsket til fulde. Ser man det.

Nøddepålæg med hasselnødder, abrikoser, vanilje og appelsin

Du skal, hvis du har lyst til at smage, bruge følgende:
75 g hasselnødder
50 g usvovlede abrikoser, skåret i mindre stykker
et nip vaniljepulver
saften af ½ appelsin

  • Rist hasselnødderne i ovnen ved150 grader, indtil skallen begynder at løsne og duften fra hasselnødderne breder sig. Køl let af
  • Gnub hasselnødderne i et viskestykke, så skallerne sorteres fra - få så meget af som muligt
  • Blend nødderne i en foodprocessor, indtil de begynder at creme - det tager få minutter. 
  • Tilsæt de øvrige ingredienser og blend, indtil det hele er ensartet og cremet.
  • Sættes på køl og nydes indenfor en overskuelig periode grundet den friske appelsinjuice

Ingen kommentarer:

Send en kommentar