søndag den 1. januar 2012

31.12 Op på stikkerne


Jeps. 
Pindemadder - i anledning af det nye års komme. 

Totalt overset, nærved og nærmest glemt. Så glemt, at man ikke længere kan opdrive de originale, farvestrålende plasticpinde med kokkehoveder på. Stort tab, det garanterer jeg for. 


Forrest: pindemadder med lufttørret skinke, citrus og æble (Elstar).

Hvornår har du sidst stået og jongleret med en pindemad?? Nej, vel? Det var også årsagen til, at det måtte frem i lyset igen. 


Laks og flødeost - nu mangler der bare en bagel i miniature!


Forrest: God ost, figner og druer
Bagerst: Ristet chorizo og dadler


Og lidt flere varianter...
Tilsat lidt mere stemning...


Klokken nærmede sig på dette tidspunkt noget mere alvorligt;
væk var pindene og  den rosastegte oksefilet kom på banen- Sammen med kartofler og rodfrugter, souffleret i ovnen med urter, rasp og ost på toppen
Salaten: Har vi ikke set noget til den tidligere her i december - jo, og det er i virkeligheden det bedste blåstempel, man kan give en salat.

Mit hjertebarn den aften:

Mørk trøffel med krokant og appelsin, bundet sammen med mangosorbet.
Kiwisorbet og hvid chokoladesauce med passionsfrugt


Hvid chokoladesauce med passionsfrugt, siger du godt nok - men hvor er den? Jo, den blev altså serveret ved siden af. Den var lun, mens resten var iskold. Derfor måtte den komme anstigende i sit eget glas. Men den kommer du til at se mere til, for jeg er i skrivende stund ved at fryse den, så jeg ender med en blanding mellem iskonfekt og en cremet, cremet engle-is... med djævelske bagtanker.
Hjemmelavet kransekage a la Kasper


Én af vores venner gik beredvilligt ind på at sørge for kransekagen - og det var vi taknemmelige for helt ind i det nye år - vi fik nemlig den resterende portion, som nu står trygt(?) og godt oppe på køkkenskabet.. Der står den ikke længe.

1 kommentar:

  1. Tænderne løber lige i vand endnu engang! Delikat er hvad det var - fra start til slut ;-)

    SvarSlet